Tip: Interview met Hoogeveense ondernemer Frans Post van FP creation

Interview met Hoogeveense ondernemer Frans Post van FP creation

Gepubliceerd op: 7 augustus 2013 2 min lezen Adis Nazareet

Frans zegt: “Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken”. Plezier hebben in je werk zie je altijd terug in het resultaat. Benieuwd hoe Frans dat beleeft? Lees dan verder.

Dit is het tiende interview van de “Online Ondernemend Hoogeveen” interview series. Dit keer met Frans Post van FP creation

Laten we bij het begin beginnen, wie is Frans Post en wat voor bedrijf is FP creation?

In staat zijn om emotionele aantrekkingskracht op een speelse wijze te verweven in beeld en geluid. Dit is het leven van Frans Post. FP Creation is een beeldbureau wat inhoudt dat we fotografie en video’s maken,maar een stapje verder gaan in het meedenken van concepten dan andere bedrijven.

En hoe gaat FP creations nou precies net verder dan een gemiddelde “fotografie- of videobedrijf”?

Een beeldbureau gaat verder dan alleen maar het uitvoeren van een opdracht. Wij denken mee in de ontwikkeling, marketing en campagnes voor bedrijven. Dit maakt ons anders dan een fotografie of videobedrijf. Verstand van gevoel, kracht met beeld is onze slogan. Een beeld moet een gevoel geven. Wij zijn in staat om dit gevoel uit te werken in beeld zonder de functionaliteit uit het oog te verliezen. Een creatieve en ontspannende samenwerking die de basis vormt voor een uniek en geslaagd eindresultaat.

Als we praten over marketingmethodes, welke gebruik je online en/of offline op dit moment en welke werkt op dit moment het beste voor je?

Humor is toch wel wat ik graag terug wil zien in mijn online berichten.
Het gaat me daarbij om die glimlach van de lezer en dat je gezien wordt. Onze berichten zijn daarom altijd wel met een dosis humor op het gebied van fotografie of filmpjes.

Netwerken bij, b.v. de Open Coffee Club, is ook belangrijk om vertrouwen te krijgen die je nodig hebt in goede samenwerkingen. Als je toffe dingen maakt wat past bij de ondernemers of het bedrijf dan zijn dat automatisch ambassadeurs voor je. Dit werkt voor mij het beste.

Ik begrijp dat je een passie hebt, maar is dat nu meer fotografie of video?

Video is dynamischer, een foto is meer vanuit concept werken. Samenwerken, daar ligt mijn passie. En de meeste passie voor mij is toffe dingen ontwikkelen met te gekke mensen. Dit kan zowel film als fotografie zijn.

Heb je tips voor het maken van een écht goede foto? Waar let je zelf op?

Waar ik altijd op let is dat de beelden die ik maak goed in balans zijn. Dit betekent dat de restvorm net zo belangrijk moet zijn als de vorm zelf waar je de aandacht op wilt leggen. Vaak wil je iets uitstralen met een beeld en daarbij is alles belangrijk. Dus ook de restvorm.

Bent u ook op zoek naar die beleving, zoveel meer dan alleen een foto of video maken? Neem dan contact op met FP Creations.

“Bent u een ondernemer en wilt u ook geïnterviewd worden?”
We zijn op zoek naar verenigingen, die zich bezighouden met ondernemerschap en reeds een netwerk van ondernemers hebben. Wij proberen ook uw bedrijfs- of ondernemersvereniging onder de aandacht te brengen bij alle interview lezers. Interesse? Neem contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.