Tip: Interview met Hoogeveense ondernemer Jelmer de Boer, personal trainer en voedingsadviseur

Interview met Hoogeveense ondernemer Jelmer de Boer, personal trainer en voedingsadviseur

Gepubliceerd op: 8 oktober 2013 4 min lezen Adis Nazareet

Zijn alle verhalen over personal trainers waar of denkt u dat deze totáál anders zijn? Wie zal het zeggen. Bent u benieuwd wie deze personal trainer is, lees dan snel verder.

Dit is het twintigste interview van de “Online Ondernemend Hoogeveen” interview series. Dit keer met Jelmer de Boer, personal trainer en voedingsadviseur.

Personal trainer, een vak apart. Vanwaar de combinatie met voeding?

Je kunt niet gezond leven zonder gezonde voeding. Bewegen is belangrijk, voor je figuur, balans, hormoonhuishouding en uithoudingsvermogen. Maar wat je eet heeft een veel grotere invloed op je gezondheid. Ik geloof daarom dat personal training niet zonder voedingsbegeleiding kan bestaan. Dit betekent niet dat beweging geen invloed heeft op je gezondheid, integendeel.

Het is niet iedereen gegeven om te bloggen. Schrijf je al je blogs zelf?

Ik schrijf al mijn blogposts zelf. De inspiratie haal ik soms van vragen van mijn klanten, die iets willen weten waar ik niet altijd direct het antwoord op weet. Dan zoek ik naar het antwoord, combineer ik dat met logisch nadenken, en schrijf er een artikel over. Andere artikelen komen voort uit verwondering over de maatschappij. De recepten op mijn website zijn vaak gezondere varianten van ‘dagelijkse kost’ en soms gap ik een recept van een andere website. Maar dat vermeld ik natuurlijk altijd 🙂

Even over jouw E-books. Hebben mensen meer behoefte aan informatie over fitness, voeding of een combinatie?

Mensen houden nou eenmaal meer van eten dan van bewegen. Dat is evolutionair te verklaren vanuit het zoeken naar de gemakkelijkste weg. Eten kost weinig moeite, bewegen (meestal) wel. Ik merk dat mijn recepten beter worden gelezen dan mijn achtergrondartikelen of trainingstips. Maar het verschilt per type bezoeker.

Vanwaar de combinatie van voeding en fitness als coach?

De combinatie van voeding en fitness, en welke invloed voeding heeft op de resultaten die je beoogt te bereiken met beweging, is voor veel mensen nog onduidelijk. Door dit verband uit te leggen hoop ik op vernieuwde kennis bij mijn klanten (en bezoekers van mijn website). Wanneer een klant begrijpt waarom hij/zij bepaalde dingen doet helpt dat enorm bij het bereiken van zijn/haar doelen.

Werk je met offline en online marketinginstrumenten? Welke werkt voor jou?

Ik heb nog nooit 1 euro uitgegeven aan marketing, terwijl mijn achtergrond in communicatie en marketing ligt. Mijn op-een-na beste marketingtool is mijn website, waar ik vrijwel dagelijks een nieuwe blogpost op plaats. Ik promoot via Facebook, Twitter en Instagram en via mijn nieuwsbrief. Dagelijks komen er nieuwe volgers bij, op alle kanalen. Ik verbaas me er nog dagelijks over hoe groot het bereik is. Natuurlijk hou ik het bezoekersgedrag in de gaten via Google Analytics, maar ik weet natuurlijk niet welke individuen het zijn. Het is altijd leuk om te ervaren dat wildvreemden (vanuit het hele land) en mensen uit mijn kennissenkring trouwe volgers blijken te zijn.

Overigens is de beste marketingtool voor een personal trainer natuurlijk het succes van je vorige klanten. Zij zijn het uithangbord van je business. Dus als je goede resultaten behaalt zullen zij jouw promotie doen. Door simpelweg te laten zien dat ze zijn afgevallen, fitter zijn geworden of er gezond uitzien.

Wat is je beste tip voor mensen die helemaal niks met sporten hebben?

Mensen die helemaal niets met sporten hebben komen op mij over als driftige kindertjes die boos zijn en niets willen. Met een geforceerde frons op hun voorhoofd. Regelmatige lichaamsbeweging heeft zóveel voordelen dat het argument ‘ik heb er niets mee’ geen enkele fundering heeft. Wil je echt niet sporten, zorg er dan voor dat je niet meer eet dan je verbruikt en dat wát je binnenkrijgt voedzaam en waardevol is. Daarna moet je nog eens nadenken of je echt niets met sporten hebt.

Wat vind je zelf het lekkerste gezonde recept dat je hebt gemaakt?

Ik ben de laatste tijd nogal van het omdraaien van dagen. Dus dat betekent het eten van de grootste maaltijd van de dag in de ochtend. Omdat ik vaak vroeg op de dag trainingen geef (7 uur ‘s ochtends) sta ik nogal eens om 6 uur een viscurry te bereiden. Het is een simpel recept van koolvis, ui, currypasta en kokosmelk maar ik vind het heerlijk. En het is een eiwitrijk begin van de dag waardoor ik om 10 uur nog weinig zin heb in een gevulde koek bij de koffie.

Bent u geïnteresseerd in meer informatie van Jelmer? Neem dan contact op of schrijf u in voor zijn nieuwsbrief vol tips en wetenswaardigheden over voeding en fitness. U ontvangt dan gratis een van zijn E-books als dank.

 

“Bent u een ondernemer en wilt u ook geïnterviewd worden?”
We zijn op zoek naar verenigingen, die zich bezighouden met ondernemerschap en reeds een netwerk van ondernemers hebben. Wij proberen ook uw bedrijfs- of ondernemersvereniging onder de aandacht te brengen bij alle interview lezers. Interesse? Neem contact met ons op en vraag naar de voorwaarden.