Tip: Groei in aanvragen voor Level Trappen

Groei in aanvragen voor Level Trappen

Gepubliceerd op: 23 april 2019 1 min lezen Matthijs Beumer

Groei in aanvragen voor Level Trappen

Inmiddels werken wij al vijf jaar samen met Bob Kort, eigenaar van Level Trappen. Vijf jaar geleden zat Level Trappen met een uitdaging. Zij zagen een terugloop in online aanvragen. Bob kon zijn vinger niet op de zere plek leggen en schakelde Rockwise in.

Het leveren en monteren van luxe design trappen tot aan budgettrappen

Level Trappen is opgesplitst in business-to-business en business-to-consumer. Level Trappen & Constructies realiseert projecten op gebied van trappen, balustrades en klein constructiewerk.

Voor de consumenten zijn er verschillende merknamen zoals: TrappenXL voor design trappen op maat en Onlinetrappen.nl & Prijzentrappen.nl voor kant-en-klare bouwpakket trappen. Level Trappen levert een compleet aanbod van design trappen tot aan budgettrappen welke zelf te plaatsen zijn.

Meer online aanvragen

Vijf jaar geleden zag Level Trappen een terugloop in online aanvragen. Dit had mede te maken met de recessie, maar Bob zag ook dat de online omgeving niet perfect was. Middels het inschakelen van Rockwise zijn de online aanvragen behoorlijk gegroeid.

Betaalde bezoekers naar gratis bezoekers

De website bezoekers bestonden voor een groot gedeelte uit betaalde bezoekers. Een klein gedeelte van de website bezoekers kwam via gratis kanalen binnen. Door website optimalisatie heeft Rockwise dit omgedraaid. Het grootste gedeelte van de bezoekers komt nu gratis binnen. Een klein gedeelte komt nog via de betaalde kanalen binnen.

Google Ads, Conversie Optimalisatie & Website Optimalisatie

Google Ads

Het advertentiemodel van Google wordt ingezet om Level Trappen te promoten bij de doelgroep van de desbetreffende website. Elke website is gericht op een bepaald segment, hierdoor moeten de campagnes heel nauwkeurig worden ingezet. Bij de campagnes wordt er nadrukkelijk op bepaalde zoekwoorden ingezet, maar worden vooral veel zoekwoorden uitgesloten. Voor elke campagne wordt er een specifieke landingspagina ingezet, die gericht is op de betreffende locatie.

Website optimalisatie & Conversie optimalisatie

Doordat Rockwise de website van Prijzen Trappen heeft geoptimaliseerd, werd deze beter vindbaar. Hierdoor trekt de website blijvend gratis bezoekers aan, dit scheelt in de advertentie kosten. Naast het aantrekken van bezoekers is het ook belangrijk dat bezoekers een aankoop doen of gegevens achterlaten. Daarom heeft Rockwise de website geanalyseerd en gekeken naar welke informatie behoeftes de bezoekers hebben. De pagina’s zijn nu zo aangepast dat bezoekers sneller en relevante informatie krijgen. Op deze manier is het conversieratio aanzienlijk gestegen!