Tip: Waarom een Mega Menu op je WordPress website handig is

Waarom een Mega Menu op je WordPress website handig is

Gepubliceerd op: 14 november 2019 1 min lezen Koen

Hoeveel pagina’s heb jij in het hoofdmenu van jouw website verwerkt? In de praktijk zien we veel websites, die geen logische structuur hebben. Een groot deel van de pagina’s wordt vervolgens verwerkt onder een uitklapbaar menu, waardoor het enigszins rustig oogt.

Echter krijg je alsnog een waslijst aan pagina’s, als je deze allemaal in een uitklapbaar menu gooit. Dit zien we onder meer terug bij websites, die meer dan 10+ diensten aanbieden en dit allemaal weergeven onder het kopje ”diensten”. Een goed oplossing daarvoor is een “mega menu”. Waarom jij ook gebruik moet maken van een mega menu, lees je hieronder:

De voordelen van een mega menu

  1. Je behoudt overzicht in het hoofdmenu van je website. Hierdoor wordt navigeren voor een bezoeker stukken eenvoudiger. Dit is gebruiksvriendelijk en zal dus ten goede komen van het conversieratio.
  2. Je kunt o.a. jouw aangeboden diensten beter structureren en onderverdelen in (sub)onderwerpen. Hierdoor kan de bezoeker ook onderscheid maken.
  3. Het ziet er visueel goed uit, daarnaast heb je de mogelijkheid om ook afbeeldingen te verwerken in het menu!

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van een mega menu, die wij hebben toegepast op WordPress websites van onze klanten.

Voorbeeld van een mega menu

 

Voorbeeld van een Mega Menu

 

Wil jij ook gebruik maken van een Mega Menu op jouw WP website?

Wil jij ook gebruik maken van een Mega Menu? Neem volledig vrijblijvend contact met ons op voor hulp bij jouw WordPress website!