Tip: Dit is waarom website snelheid niet onderschat moet worden door ondernemers

Dit is waarom website snelheid niet onderschat moet worden door ondernemers

Gepubliceerd op: 17 januari 2019 2 min lezen Koen

Dit is waarom website snelheid niet onderschat moet worden door ondernemers

De snelheid van een website, speelt een grote rol in de bezoekersaantallen. Een groot deel van de bezoekers haakt immers al af tijdens het laden, wanneer dit niet snel genoeg gaat. Om een goed beeld te geven, wanneer je website er 5 sec. over doet, verlies je naar schatting al 19% van je bezoekers. Daarnaast speelt de laadtijd ook een belangrijke rol wat betreft de SEO resultaten. Een snelle website is dus zeker niet onbelangrijk!

De twee tools om je snelheid te meten

Google beschikt zelf over twee tools om de site snelheid van je website te meten. Beide tools hebben we hieronder opgesomd:

Google PageSpeed Insights

Met deze tool kun je zowel de mobiele- als de desktopversie van je website testen. Vervolgens kun je onderaan de pagina onder het kopje ”aanbevelingen” bekijken, hoe je mogelijk de snelheid kunt verbeteren.

Test hier je website

Google Test My Site

Deze Google tool is puur gericht op de mobiele versie van je website. Na analyseren rolt er een laadtijd uit en een mogelijkheid om een PDF aan te vragen, die aanbevelingen bevat over het optimaliseren van jouw website snelheid.

Test hier je website

Potentiële oplossingen voor een snellere website

Beide tools geven aanbevelingen over hoe jij je website snelheid kunt verbeteren. Veel voorkomende verbeterpunten zijn:

1. Het optimaliseren van afbeeldingen
Bij het laden van een pagina, vormen de afbeeldingen vaak de langste laadtijd. Dit heeft met name te maken met de grote van de foto’s, evenals het bestandsformaat. Door afbeeldingen te comprimeren, kan er een snellere laadtijd worden gerealiseerd.

2. Gebruik maken van caching
Wanneer je een website voor de eerste keer bezoekt, kan het laden wat langer dan gebruikelijk duren. Wanneer je dezelfde website enkele dagen later nogmaals bezoekt, merk je dat deze veel sneller laadt. Door de toepassing van een caching plugin, kan de browser veel opgevraagde bestanden voor een bepaalde periode opslaan. Het laden van pagina’s gaat hierdoor vele malen sneller.

3. De serversnelheid upgraden
Er zit een groot verschil tussen de verschillende webhosting pakketten die worden aangeboden. Zo kan het voorkomen, dat je dezelfde server deelt met nog 20 andere websites. Hierdoor kan de snelheid nogal eens schommelen.

4. CSS & Javascript verkleinen
Je website bevat een groot aantal scripts, die ieder hun eigen functie hebben. Deze scripts, waaronder CSS en Javascript vertragen de laadtijd. Door deze bestanden te minimaliseren, komt dit ten goede van de laadtijd.

Neem contact op

Wilt u de website snelheid laten verbeteren door Rockwise? Neem dan volledig vrijblijvend contact met ons op!